29 noiembrie 2011

Supe, Ciorbe

Supa de cartofi

Ingrediente:
500g cartofi, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina patrunjel, jumatate de telina, 2-3 rosii, 2.5l apa, 1 ceapa
 
Mod de preparare:
Curatam, spalam bine zarzavatul si-l taiem cubulete mici, tocam ceapa si le punem la fiert.
Dupa ce s-au fiert pe jumatate, adaugam si cartofii taiati in cuburi mici.
Cand cartofii sunt aproape fierti, punem rosiile curatate de pielite si seminte, taiate in felii. Daca nu avem rosii putem pune bulion sau suc de rosii.
Lasam sa mai dea putin in clocot.
Cand servim, presaram deasupra patrunjel verde tocat marunt. Se poate adauga si o lingura de untdelemn, cand punem cartofii. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu