14 martie 2010

Aperitive



Omleta cu piept de pui si legume

Ingrediente:

1 piept de pui fiert, 40 ml ulei, 2 oua, sare, legume
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui cubulete si se pune in cratita cu ulei incin. Se lasa 1 minut apoi se adauga ouale batute cu putina sare. Se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se aseaza intr-o farfurie si se orneaza cu diverse legume.

Oua umplute
Ingrediente:
5-6 oua, 50 g unt, 100 ml smantana, patrunjel tocat fin, sare, piper, mustar
Mod de preparare:

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se fierb 6-7 minute, dupa ce apa a dat in clocot, ca sa fie si galbenusul tare. Se pun un minut in apa rece, apoi se desarta apa. Ouale se curata de coaja si se taie in jumatate, pe lungime cu un cutit riglat, ca marginea albusului sa fie dintata. Se trece cu cutitul numai prin albus si, pe urma, se scoate galbenusul intreg. Din galbenusuri, plus diferite adaosuri, se va face umplutura.
Un galbenus fiert se va pastra pentru prepararea maionezei, din care se va face sosul, sau se vor orna ouale umplute. Celelalte galbenusuri se pun intr-un castron, se zdrobesc foarte fin cu furculita, se adauga untul moale si se freaca pina cand compozitia devine o pasta. Se mai pun: smantana, un varf de lingurita sare fina, o lingurita rasa de patrunjel tocat foarte fin si o lingurita de mustar, dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de oua, folosind lama unui cutit sau compozitia se poate pune intr-un cornet.
Ouale umplute se pot servi simple, numai ornate, sau cu sos tartar
Se pot pune si alte ingrediente:

1. 100 g sunca, taiata in cubulete toarte mici si un castravete acru, ras prin razatoarea cu gauri mici, apoi tocat cu cutitul (cit mai marunt) si scurs de zeama.
2. Pasta de sardele (anchois) sau 3-4 sardele tocate, castravete acru, tocat marunt si scurs de zeama.
3. Maioneza, in loc de smantana, sardele, castravete, dupa gust.


Pofta buna !

Mic dejun delicios
Ingrediente:
1/2 rosie, 1/2 ceapa, 1 buc. champignon, bacon, carnati, un ou.
Mod de preparare:
Se alege o tigaie de marime potrivita; pentru o persoana:1/2 rosie taiata in felii mai groase, 1/2 ceapa uscata ,taiata la fel,1 bucata champignon in acelasi mod feliata; toate legumele se vor cali 3-5 minute intr-o lingurita de ulei, apoi se adauga 1 felie bacon, 1 fir de carnati,se mai lasa 2-4 minute, iar la sfarsit un ou. Se poate servi cu sau fara salata.

Un comentariu: